Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Apără-ţi drepturile, fără a încălca drepturile celorlalţi!

...sau depre uşa de intrare în rai...


"Oamenii egoişti îi tratează pe ceilalţi într-un mod greşit, nu au prieteni adevăraţi şi sunt incapabili de iubire."

Corect? 
Greşit!
Am fost programaţi să simţim că punerea propriilor noastre nevoi pe primul loc este un lucru condamnabil, ruşinos, rău. Prin urmare, de mult prea multe ori am pus nevoile celor din jurul nostru înaintea propriilor noastre nevoi, în detrimentul bunăstării noastre.
Pe termen lung, prioritizarea îngrijirii de sine este necesară pentru urmărirea propriilor scopuri şi pentru a fi generos faţă de cei din jurul tău. Acestea sunt cele şase lucruri pe care ar trebui să ţi le aminteşti data viitoare când te simţi vinovat pentru că vrei să faci ceea ce-ţi doreşti cu adevărat:

1. Cele mai importante relaţii din viaţa ta vor suferi o îmbunătăţire
A fi egoist este despre conectarea cu iubirea de sine, cu grijă faţă de tine şi cu a face ceea ce-ţi face plăcere cu adevărat. Când faci acest lucru, îţi dovedeşti ţie însuţi că meriţi să fii tratat bine. Nu ai accepta un comportament toxic din partea unei alte persoane dacă ai face asta. Consolidează acest standard fiind bun cu tine însuţi.

2. Se creează o aşteptare a fericirii
Încercarea de a-i mulţumi pe ceilalţi este o reţetă pentru frustrare, stres şi dezamăgire. Toată lumea are păreri diferite despre ceea ce ar trebui să faci sau despre cum ar trebui să te porţi, aşa că este fundamental imposibil să încerci să-i faci pe toţi cei din jurul tău să fie fericiţi. Mai mult decât atât, încercând să-i pui pe ceilalţi întotdeauna înaintea ta, te împiedici singur să trăieşti viaţa pe care ţi-o doreşti.

3. Vocea ta interioară devine mult mai puternică
Atunci când în viaţa ta există o singură persoană pe care trebuie să o mulţumeşti, luarea deciziilor devine infinit mai uşoară. Asta nu înseamnă că vei şti întotdeauna ceea ce vrei în mod automat. Dar, atunci când practici luarea unor decizii în baza dorinţelor tale, vei avea un contact mult mai profund cu busola internă.

4. Îi ajuţi pe cei dragi să aibă grijă de ei înşişi, în loc să aibă grijă de tine
Asumarea responsabilităţii pentru propria bunăstare ia o greutate de pe umerii celor pe care îi iubeşti. Demonstrezi că cei din viaţa ta nu trebuie să fie împovăraţi cu sentimentele tale pentru că tu eşti auto- suficient. Astfel rupi ciclul de codependenţa.

5. Te echipează pentru a le fi de ajutor celor din jurul tău
Nu putem da ceea ce nu avem. Cum putem ajuta pe altcineva să găsească pacea interioară dacă nu o avem? Când ne prioritizăm propria noastră dezvoltare şi abundentă, oferim din locul cel mai sincer şi mai puternic posibil.

6. Nu-i mai învinovăţeşti pe ceilalţi pentru nefericirea ta
Când obiectivul tău principal este acela de a-i mulţumi pe ceilalţi, le oferi putere asupra sentimentelor tale. Asta înseamnă că îi faci responsabili pentru nefericirea ta, chiar dacă uneori nu-ţi dai seama. Nepermiţându-le celor din jurul tău să fie legate de fericirea ta, te eliberezi de resentimente. În mod inevitabil, acest lucru favorizează relaţii mai bune, sănătoase.

Egoismul aşa cum este descris în acest articol este despre a avea grijă de tine şi despre a-ţi face fericirea proprie o prioritate. Acesta este fundamentul unei vieţi împlinite. 

În cazul în care te simţi vreodată vinovat pentru că faci din nevoile tale o prioritate, aminteşte-ţi că propria ta sănătate şi fericire sunt necesare pentru a-i putea ajuta pe ceilalţi.

Sursa; internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu