Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 16 aprilie 2014

Stimulează sistemul imunitar cu tehnica celor 3 bătăi


Stresul de zi cu zi afectează rapid sistemul nostru energetic. Acest exerciţiu pune în mişcare energia vitală şi o echilibrează. De asemenea, ajută la împământare precum şi la centrarea aurei faţă de corp.

"Tehnica celor 3 bătăi" este un exerciţiu rapid, care va ajuta stimularea sistemului imunitar şi a energiilor voastre, şi are efectul de a vă creşte puterea şi vitalitatea. Folosiţi-o cu încredere ori de câte ori simţiţi o stare de moleşeală sau apatie în timpul zilei.


Prezentare video a tehnicii pe  https://www.youtube.com/watch?v=4sReuDu3ofQ



1) PASUL 1: bătaia punctelor K-27

Pentru a localiza corect aceste puncte, puneţi degetele mai întâi pe scobitura în formă de U din partea superioară a sternului (cam pe unde-şi leagă un bărbat cravata). De la baza acestui U, coborâţi degetele cam vreo 2,5 centimetri şi apoi mutaţi spre dreapta (sau stânga) încă vreo 2,5 centimetri, în ţesutul moale sub claviculă, la stânga şi la dreapta sternului. Majoritatea oamenilor au depresiuni mici acolo.

Încrucişarea mâinilor, în timp ce bateţi punctele K-27, emulează intersecţia meridianelor energetice de la gât. Bateţi punctele K-27 cu vârfurile degetelor arătător şi mijlociu, în timp ce inspiraţi profund prin nas şi expiraţi pe gură, de câte trei ori.

Stimularea punctelor K-27 are avantajul de a îmbunătăţi şi a uşura citirea, prin îmbunătăţirea oxigenării şi creşterea fluxului de sânge către creier. Făcând acest exerciţiu înainte de a citi ceva, veţi reduce oboseala ochilor şi poate ajuta chiar persoanele cu "dislexie" şi alte dificultăţi de învăţare.

2) PASUL 2: bătaia timusului

Timusul este glanda care monitorizează şi reglementează fluxul de energie al corpului. Thymos este cuvântul grecesc care înseamnă chiar "energie vitală". Orice dezechilibru în fluxul de energie prin orice meridian va fi corectat şi reechilibrat prin bătaia timusului.

Timusul este aşezat în partea superioară a toracelui, şi joacă un rol esenţial în sistemul imun al organismului. Pentru că este legătura dintre mental şi corp, răspunsul acesteia la stresul emoţional sau fizic este atrofierea sa precum şi reducerea energiei de viaţă.

Stimularea timusului echilibrează energia vitală şi sprijină o sănătate vibrantă, pozitivă. Gândiţi-vă la toată energia pe care o avea Tarzan după ce îşi bătea pieptul!

Pentru a efectua bătaia timusului, bateţi în mijlocul pieptului, fie cu degetele fie cu pumnul, în timp ce repetaţi cu voce tare afirmaţia "Energia mea de viaţă este intensă; sunt plin/ă de iubire!", şi făcând trei respiraţii adânci.

3) PASUL 3: bătaia punctelor neurolinfatice ale splinei

În medicină chineză, meridianul splinei este privit ca un punct important de conectare a tuturor celorlalte meridiane între ele, astfel sistemul energetic al splinei interacţionează cu pancreasul, stomacul, intestinul subţire, rinichi, plămâni şi sistemul vascular. Splina joacă de asemenea un important rol în sistemul imunitar prin participarea ei la procesul de hematogeneză (sau, mai simplu spus, de fabricarea sângelui). Sănătatea ei ne asigură o bună rezistenţă la efort.

Aceste puncte fiind şi parte ale sistemului limfatic, sistem care este responsabil în eliminarea toxinelor din organism. Bătaia acestor puncte ajută procesul de îndepărtare al toxinelor şi în luptă împotriva infecţiilor, modulează chimia sângelui şi a hormonilor, contracarează efectul stresului, şi ajută la metabolizarea alimentelor.

Localizaţi aceste puncte sub sâni, la vreo 2,5 centimetri sub sfârcul sânului pentru bărbaţi şi exact unde începe să se formeze sânul, pentru femei, de fiecare parte a corpului.

În mod ideal, veţi bate aceste puncte cu vârfurile degetelor. Adunaţi vârfurile degetelor împreună, şi folosiţi mâna stângă pentru a bate punctul din partea stânga, respecţi folosiţi mâna dreaptă pentru partea dreaptă.

Uneori, aceste puncte pot fi dureroase, ceea ce înseamnă că unele toxine s-au acumulat în sistemul dumneavoastră limfatic. În cazul în care aceste puncte sunt foarte sensibile, puteţi mai degrabă să le masaţi. După câteva zile durerea ar trebui să dispară, şi apoi puteţi începe să le bateţi.

Stimulaţi aceste puncte pentru două-trei minute, respirând profund şi repetând afirmaţia "Am credinţe pozitive, speranţă, încredere şi curaj în faţa viitorului. Asimilez cu uşurinţă orice schimbare din viaţa mea."

Dacă presimţiţi o stare de rău, bateţi sau masaţi aceste puncte timp de 3-5 minute bune, până când veţi simţiţi că un val de energie vă invadează corpul şi mintea.

Baterea acestor puncte, de asemenea, ajută la stimularea metabolismului, deoarece energia splinei este atât de implicată în procesul digestiv. 
Foarte util celor care sunt atenţi la greutatea lor, bateţi aceste puncte pentru câteva minute înainte şi după orice masă.

Deşi majoritatea simt o creştere imediată în vitalitate, efectele acestei tehnici sunt cumulative, fiind resimţite la potenţial maxim după o folosire consecventă pe o perioadă de timp. Faceţi-vă o rutină din a practica această tehnică în fiecare dimineaţă, înainte de a vă spăla pe dinţi. Introduceţi-o în rutină zilnică!

Exerciţiu propus de Donna Eden Energy Medicine Programs

Obiectivul meu, prin materialele prezentate şi prin acţiunile de training, este cel de informare. Fiecare beneficiar al informațiilor primite de la mine îşi va asuma responsabilitatea legat de modul în care le va folosi.


Oxana Covaci 
 - instructor tehnici psihoenergetice

Pentru informaţii suplimentare  - mail oxcmai@yahoo.com, tel 0721333929

Sedinţele individuale se pot realiza şi la distanţă prin camera web.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu