Faceți căutări pe acest blog

vineri, 12 aprilie 2013

CE ESTE CONȘTIINȚA?



 

Când am început să vorbesc despre  tehnicile psihoenergetice, care au la bază teoriile orientale ce prezintă  sistemul energetic al corpului uman, am fost întâmpinată  cu multe suspiciuni şi cu acele “de ce-uri” specifice copilului de 3 ani, care uzează aceste întrebări în scop manipulativ, să menţină controlul asupra circuitului informaţional, chiar dacă habar nu are despre ce este vorba. Atunci am decis să scriu cartea, ceea ce mi-a creat condiţia de a da o explicaţie exhaustivă, în măsura posibilităţilor mele, bineînţeles.

Iar,  înainte de a începe, aici pe blog, să prezint subiectele cu aplicabilitate practică am decis să scriu aceste două articole despre Energie şi Conştiinţă, unde prezint ideea fundamentală a aspectului teoretic ce stă la baza modului meu de a acţiona practic, prin tehnicile psihoenergetice..

 

 
 
 
 
Continuând firul discuţiei începute în articolul anterior, în acest articol revin cu imaginea gardului viu care demonstrează prezenţa câmpului energetic conştient care formează spaţiul nostru de viaţă..

 Ce este această conştiență?

 Este întrebarea fundamentală ce a însoţit omenirea de-a lungul istoriei sale culturale. Tradiţiile, filozofia, artele, ştiinţa, psihologia şi toate producţiile culturale încearcă să dezvăluie misterul, care pare de nepătruns pentru mintea umană. Dar oamenii se străduiesc în continuare să pătrundă esenţele inefabilului ce în viaţa concret trăită susţine însăşi mişcarea sa. Şi chiar dacă explicaţiile raţionale ce au fost găsite nu satisfac dorinţa de autot - cunoaştere a omului, el rămâne conectat la mirajul ce - l emană această forţă vitală, în miezul căreia se află el însuși.

Pentru că tot ce există, tot ce mişcă în această viaţă este susţinută de această forţă vitală. Ea este însăşi mişcarea de Creaţie, este însăşi Viaţa.

 Urmărind identificarea ideii, în cartea CUM E SĂ FII PE LOCUL ŞI PE TREABA TA – Perspectivă energetică în AFIRMAREA DE SINE, am tras o ocheadă în spaţiul culturii universale şi am ascultat ce spun “bătrânii înţelepţi”. Citez: “Indiferent din ce perspectivă încercăm să cercetăm problema, suntem conduşi spre recunoaşterea aspectului de Conştiinţă ca esenţă a vieţii. Este singură realitate unificatoare ce apare dezvăluindu-se în toate formele de manifestare ale vieţii. Pentru că viaţa este însuşi procesul de dezvăluire al Conştiinţei ce se relevă pe sine, omul fiind una din formele sale de manifestare. Aşa că, identitatea de sine a omului îşi are rădăcinile în această realitate infinită a Conştiinţei Universale.

Indiferent cum a fost denumită în limbajul verbal al popoarelor: Divin, Dumnezeu, Absolut, Infinitate, Univers sau Universal, Spirit, Duh, Allah, Brahman etc. – Aceştia sunt doar termeni ce relevă percepţia unei transcendenţe ce fundamentează originea şi propria conştiinţă de sine a omului.”

 În încercarea mea de a identifica  teoretic realitatea Conştiinţei, ca resursa de suport am folosit și un material al academicianului român Mihai Drăgănescu, în care acesta face o sinteză a ideilor vehiculate prin cele mai înalte instituţii academice mondiale şi apoi îşi prezintă propriile idei legat de acest subiect. Concluzia filozofilor Conştiinţei este că aceasta nu poate fi definită, pentru că după criteriile strict ştiinţifice nu poate fi înţeleasă natura Conştiinţei.

“Fizicieni, matematicieni şi biologi au ajuns la limita propriei paradigme de cercetare, după cum spune academicianul român Mihai Drăgănescu, limită unde Conştiinţa deschide o nouă poartă a cunoaşterii, prin forţa ei integratoare, reunificând  poziţii divergente şi cerându-şi dreptul de a fi recunoscută implicit doar prin actul de trăire.”  

 Este imposibilă posedarea Divinului prin cercetări ce abordează realitatea ca obiect şi acest obiectiv nu poate fi realizat  nici prin raţionalizări care prin definiţie sunt limitative.

 Divinul este Subiectul Creator şi cunoaşterea sa cere ca ofrandă propria trăire a omului. Iar această trăire este  cea  care exprimă însăşi realitatea mişcării creaţiei.

 Conştiinţa  nu poate fi definită, pentru că face parte din categoriile fundamentale  ale vieţii, ce exprimă însăşi infinitatea sa.

 Aşa că, ceea ce rămâne  accesibil cunoaşterii umane este modul de manifestare al Conştiinţei în viaţa de aici şi acum. ”… subiectivitatea nu poate fi ocolită de cercetarea de orice gen a Conştiinţei”.

Deoarece chiar şi fizicieni au introdus termenul de intuiţie în fundamentarea cercetărilor referitoare la câmpul energetic, chiar dacă le-a displăcut total să apeleze la acest termen ce afectează pretenţiile lor de obiectivitate. Însă,  în condiţiile în care a fost imposibil să delimiteze trăirea cercetătorului de mişcarea undei şi a particulei ce se transformau în funcţie de intenţia observatorului, au fost obligaţi s-o facă. ”Divinul i-a pus fata în faţă cu propria Conştiinţă” .

 Şi atunci cercetătorilor Conştiinţei le-a mai rămas doar posibilitatea de a detecta procesele fundamentale prin care aceasta se manifestă în formele vieţii, exprimând mişcarea Inteligenţei Universale ce împlineşte Creaţia.

 Tradiţiile vorbesc deja despre simbolul treimi ce activează procesul de creaţie. Trei sunt şi procesele recunoscute de oamenii de ştiinţă din sec XX. Și anume:
               1. Achiziţia de informaţii – a primi;
                  2. Procesul de creare de noi informaţii – a voi, a decide, a alege, a da;
                  3. Atenţa, prezența în flux

 Surprinzător de simplu şi nici o noutate în această concluzie a marilor cercetători. Nimic nu este nou sub soare. Intuitiv fiecare dintre noi ştie deja acest adevăr. Şi totuşi aici este cheia misterului pentru a înţelege legile vieţii.

 Dezvoltarea personală merge pe dezvoltarea abilităţilor prin care se exprimă aceste procese, sensul fiind creşterea conştiinţei de sine. Chiar mai mult de atât, evoluţia omenirii merge tot pe acest flux ce permite asumarea Conştiinţei.

 Omul poate cunoaşte lumea în funcţie de ceea ce cunoaşte despre el însuşi - adevăr ştiut de mii de ani, care îşi păstrează actualitatea şi ne energizează acţiunile de fiecare zi.

 Care este motivaţia practică pentru care am scris despre asta în miezul cărţii mele şi ţin să mai completez prin acest articol?

 În carte după expunerea  acestei idei, prezint apoi, procesele psihologice şi spirituale prin care se structurează identitatea de sine, cea care fundamentează succesul tuturor acţiunilor noastre. Cel care citește cartea este condus spre a detecta care  aspecte ale personalității sale se cer activate și asumate pentru a obține succesul în  viață și în obiectivele concrete de fiecare zi.

 Iar aici am scris din nou, preventiv. Dacă mai apare întrebarea  ”de ce” să pot răspunde simplu “de aia” și să-l trimit pe interlocutor să citească acest articol sau cartea scrisă de mine.  

 Există un punct în care “de ce" nu mai are sens. Este momentul de acceptare a vieţii aşa cum e.

 Raţionalizarea este un mecanism de apărare şi chiar dacă oferă o posibilitate de structurare a energiilor, ceea ce determină apariţia unui sentiment de siguranţă, reversul procesului este că blochează circuitul liber al energiei şi poate bloca accesul la percepţia spirituală.

 Aşa că, se ne activăm smerenia, să ne recunoaştem limitele, dar în acelaşi timp să ne asumăm demnitatea de a fi fiinţe cu esenţă divină și să ne permitem să beneficiem de generozitatea vieții care este infinită.

 Coborând pe pământul  de aici şi acum, exprimat prin actele concrete ale vieţii, dezvoltarea personală şi vindecarea este condiţionată de abordarea respectuoasă  a emoţiilor şi oricăror altor manifestări psihice ce exprimă mișcarea  Conştiinţei.

 Succesul  tehnicilor psihoenergetice este fundamentat pe acest adevăr.

 În postările următoare am intenția să prezint concret aceste tehnici ce pot aduce beneficii miraculoase după părerea mea. Și am ajuns la această concluzie comparându-le cu tot ce am învățat eu în 20 de ani de practica terapeutică. Beneficiile obținute prin aceste tehnici m-au surpins și la un moment dat am exclamat ca un copil: “Da, minunile sunt posibile și pentru oamenii de rand”. Însă asumarea și respectul față de propiile manifestări ale conștiinței este condiția obligatorie.

 PS: Citatele din acest articol sunt extrase din cartea CUM E SĂ FII PE LOCUL ȘI PE TREABA TA – Perspectivă energetică în AFIRMAREA DE SINE.


 
Pentru ședințe de terapie și de învățare a tehnicilor psihoenergetice, rogramarea  se poate face la telefonnr 0721333929

Sedințele se pot realiza și la distanță, folosind prin camera video.

Pentru întrebări  sai achiziționarea cărții, îmi poți scrie pe e-mail oxcmai@yahoo.com



În cartea  CUM E SĂ FII PE LOCUL ȘI PE TREABA TA - Perspectivă energetică ÎN AFIRMAREA DE SINE (vol. I) și Optimizarea calității vieții prin tehnici psihoenergetice (vol.II), explic detailat și într-un mod academic, ilustrând prin exemple concrete preluate din practica psihoterapeutică,  de ce și cum se întâmplă anumite evenimente în viața omului și cum se poate interveni eficient pentru activarea controlului personal. dezvăluirea propriului adevăr și realizarea propriului succes. O astfel de acțiune asigură și armonia întregului, determinând progresul general, dar în primul rând este o datorie sacră față de Esența Divină ce se cere revelată prin fiecare om.
Descrierea cărții se află pe

 https://plus.google.com/u/0/b/110119320409022446516/110119320409022446516/posts             

 
 


 
 
 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu