Faceți căutări pe acest blog

luni, 30 iunie 2014

TEHNICI ENERGETICE PENTRU OCHI

O persoană ce urmăreşte postările mele m-a întrebat dacă există tehnici energetice speciale pentru întreţinerea ochilor. I-am promis că le voi culege de pe unde le-am postat şi le voi spune şi câteva idei în legătură cu acest subiect. Fără pretenţii de profesionist specializat în acest domeniu. Nu m-am ocupat niciodată special de terapia ochilor, dar sunt destul de familiarizată cu problema, pentru că şi eu am o miopie puternică la unul dintre ochi , din naştere. Dar am purtat ochelari pentru foarte scurt timp, pentru că nu-i suportam. Mă făceau să mă simt ciudat. După 40 de ani şi ochiul normal a început să aibe nevoie de ajutor,, dar nici aşa nu am acceptat ochelarii, pentru că ştiam deja că ochii se lenevesc cu ochelari. Aşa că, uneori folosesc o lupă dacă scrisul e foarte mic, iar în rest îmi întreţin ochii cu tehnicile energetice. Sunt zile când văd bine sau mai puţin bine.
Dar am observat că depinde şi de alegerea mea. Adică văd foarte bine ceea ce vreau să văd şi mai puţin bine ceea ce nu vreau să văd.

Pare o glumă, dar e chiar realitatea psihologică în baza căreia apar simptomele la ochi.

Când eram la grupul de formare în psihoterapie şi făceam exerciţii de vizualizare pe ecran mental, eu mă plângeam că nu văd nici o imagine în interior, aşa cum povesteau ceilalţi colegi. Atunci terapeutul care conducea grupul m-a întrebat: “Oxana, ce nu vrei să vezi?” A fost întrebarea care a deschis o poartă de căutări interioare incredibil de aventuroase. Am ajuns să deduc şi de ce am miopia doar la ochiul stâng şi nu-mi venea să cred cât de adânci pot fi descoperirile pornind de la ceea ce spune corpul.

Dar fără să intru în prea multe amănunte în legătură cu analiza personală, cred că ceea ce nu vroiam să văd era o mare FRICĂ şi cred că această emoţie este comună tuturor celor cu probleme la ochi.

Citisem că la cei care se nasc cu probleme la ochi este vorba de un atac energetic în primele săptămâni de sarcină. Iar la cei care apar după naştere este vorba de modul de relaţionare cu lumea, modul de acceptare şi înfruntare a problemelor ce apar în flux. Însă e adevărat că pentru a descoperi cauzele mental-emoţionale ce susţin simptomul la ochi se cere o analiză personală foarte delicată, deoarece cauzele pot fi foarte profunde.

Acum vreau să explic de ce, deşi am în casă o carte de yoga cu exerciţii pentru ochi, nu le-am practicat niciodată foarte disciplinat. În ce mă priveşte prefer să lucrez conducându - mă după intuiţie.

În jurul ochilor sunt foarte multe puncte energetice şi se pot plasa multe din blocajele emoţionale, unele chiar foarte foarte vechi. În psihoterapie există metode speciale de stimulare a ochilor pentru a scoate la iveală aceste blocaje.
Dar apoi se pune problema şi susţinerii în rezolvarea blocajelor. Eu prefer să nu forţez nota şi să las lucrurile să decurgă cât mai natural, menţinând armonia întregului. Toate la timpul lor.

Însă, pentru cineva care practică EFT (tehnica de eliberare emoţională) gradul de control şi fizic şi emoţional, creşte  incredibil de mult. Pe lângă faptul că se poate intervenii pe orice disconfort emoţional, pe orice fel de frică ce apare şi asta va relaxa de la sine şi ochii, se poate intervenii direct, în a lucra special pentru ochi. La mine afirmaţia – vreau să văd mai bine – funcţionează chiar imediat.
Iar o practică constantă şi perseverentă poate aduce îmbunătăţiri notabile în optimizarea vederii sau în a opri evoluţia unei boli de ochi.

Ţinând cont de profunzimea cauzelor ce produc  aceste probleme, eu recomand pentru cei interesaţi, în primul rând să practice Rutina energetică zilnică. Este vorba de setul de exerciţii propus de Donna Eden. Ele ajută la activarea şi menţinerea armoniei energetice generale. Dau forţă şi dacă ai forţă orice obstacol îşi pierde din intensitate.

Exerciţiile Donnei pot fi practicate şi separat, pe parcursul zilei, dacă se observă tensiuni fizice sau emoţionale.
Noi avem anumite obiceiuri energetice, care susţin anumite deficienţe. Aşa că este nevoie de un antrenament pentru a elimina aceste deficienţe. Am simţit asta evident, atunci când am început să practic exerciţiile propuse de Donna. La început le făceam şi de trei ori pe zi. Apoi efectul se menţinea tot mai mult timp.

Înainte de a cunoaşte tehnicile energetice eu practicam pentru ochi autohipnoza, dându-mi comanda clară de optimizare a vederii. Pentru cei interesaţi dau şi aici două meditaţii ghidate (care de fapt sunt hipnoză), prin care se poate obţine starea de transă, acea stare prin care se obţine o energizare generală. Doar că fac o precizare importantă. Prin orice tehnică foarte puternică de energizare se obţine o stare pozitivă deosebită şi apoi reversul medaliei, pot apărea şi stări negative , tot atât de deosebite. De aceea eu prefer EFT, pentru că are capacitatea de a curăţa rapid orice apare şi starea de bine ce se instalează este una firească, naturală, fără efecte negative, după.
Tehnicile de hipnoză, în general e preferabil să fie utilizate, lucrând cu un specialist. Dar ce am postat eu pe youtobe, sunt exerciţii ce pot fi practicate şi de neiniţiaţi în domeniu, doar dacă ai răbdare.

Una din cele mai eficiente intervenţii pentru a ajuta ochii se poate face prin reflexoterapie. Dacă studiezi harta piciorului vei găsi unde sunt punctele ce trebuie stimulate. Operaţiunea poate fi executată şi de unul singur, doar că este recomandabil să stimulezi şi sistemul renal şi ficatul, pentru că sunt sistemele prin care se elimină toxinele. Citisem în materialele pe care le-am studiat, că dacă este urmărită rezolvarea unui simptom, atunci stimularea punctelor se face zilnic, timp de o jumătate de ora, sau chiar o oră.

Ce mai pot oferi aici este mudra fericirii, care are ca efect şi stimularea vederii şi un material ce l-am găsit pe internet,  cu câteva tehnici simple de autoîntreţinere a ochilor. Sunt idei ce le găsisem şi în cartea de yoga pentru ochi. Tehnicile sunt puternice şi pot să aibă efect dacă sunt practicate, însoţite de atenţia de rigoare.

De fapt secretul în practicarea tehnicilor energetice este ATENŢIA.
Atenţia este una din componentele Conştiinţei – după cum au definit-o mari filozofi ai Conştiinţei. Atenţia este chiar Graţia creatoare şi vindecări miraculoase se pot obţine prin folosirea adecvată a atenţiei. Creşterea spirituală este condiţionată de ridicarea nivelului de conştientizare, iar asta se realizează prin dezvoltarea abilităţii de a fi mai atent. A acorda atenţie, înseamnă a acorda respect. Iar lecţia respectului, începe cu respectul faţă de sine.

Tehnicile pe care le propun trebuie învăţate, rând pe rând. Vezi ce te atrage, ce ţi se potriveşe  şi dacă le ai în inventar vei simţi pe moment ce este cel mai bine să faci. Succes!

OXANA COVACI


În continuare dau adresele unde pot fi găsite materialele despre care povesteam înainte.

EFT - tehnica de eliberare emoţională (Emotional Freedom Techniques) - Curs rapid. 
Am realizat un rezumat al tehnicii, cât se poate de scurt, pe care îl poţi, găsi, dacă vrei, pe http://perspectivaenregetica.blogspot.ro/2013/12/eft-curs-rapid.html
Modul de execuţie, prezentat video, îl poţi găsi, accesând acest link https://www.youtube.com/watch?v=UDZNwf7LfJM

Revigorare rapidă a ochilor - câteva exerciţii tip zoga


Mudra fericirii

RUTINA ENERGETICĂ ZILNICĂ DE 5 MINUTE – autoare Donna Eden , MEDICINĂ ENERGETICĂ
Această seria de exerciţii energetice, făcute zilnic, poate schimba destinul sănătăţii tale. 
Este o metodă optimă pentru a schimba şi destinul mental şi relaţional, nu doar pe cel fizic
Am uitat să introduc în grupaj un exerciţiu dintre cele propuse de Donna – conectarea la cer şi la pământ. Dar acest exerciţiu se află deja pe you tobe, prezentat separat, pe următorul link 
https://www.youtube.com/watch?v=6KCVW6YTwlo

REFLEXO

Prin această meditaţie dirijată poţi conduce, dacă vrei, lumina surâsului într-un proces de asumare de sine.Poate fi ascultată pe 
https://www.youtube.com/watch?v=4how5F3r1dE&nofeather=True

Prezenţă conştientă - meditaţie ghidată



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu