Faceți căutări pe acest blog

luni, 21 aprilie 2014

Despre ENERGII, INIŢIERI şi RESPONSABILITATEA PERSONALĂ



Cu ani în urmă un adolescent, ce avea o problemă motorie din naştere, s-a dus să asculte pe un stadion, un predicator venit din străinătate care promitea vindecări miraculoase. Spera să se vindece. Şi nu s-a întâmplat nimic. Era atât de dezamăgit şi făcuse chiar o depresie din cauza asta. Aşa că eu a trebuit să vindec rana sufletească pe care a provocat-o acel escroc.
Acesta este efectul unor promisiuni de vindecare nefondate. Omul  cade şi mai jos decât era.

Am observat că în diversele sisteme care folosesc  tehnici energetice se practică aşa zisa „iniţiere” ca ritual ce face un transfer informaţional, prin care cel iniţiat devine competent în practică acelei tehnici -  spun ei.

Care este părerea mea personală despre asta?
Am s-o spun direct. Este o mare prostie.

Îmi pare rău că trebuie s-o spun atât de dur, dar mulţi oameni chiar sunt păcăliţi şi eu sunt categoric împotriva jocului pervers cu emoţiile oamenilor. Emoţia, dorinţele, aşteptările sunt acte ale Conştiinţei. Sunt sfinte. Ele se cer tratate cu respect.

Ce sunt iniţierile?
Procedura provine din sistemele religioase unde astfel de ritualuri au fost introduse pentru a marca trecerea la o nouă etapa a vieţii. De exemplu botezul, căsătoria, preoţia, etc., sunt ritualuri iniţiatice. Dar ele înseamnă doar că anumite competenţe, pe care individul le are deja, sunt recunoscute şi intră într-un sistem de reguli ce-i asigură anumite drepturi şi anumite obligaţii. Pe plan social, pentru structurarea relaţiilor de grup, aceste ritualuri sunt foarte importante. Un individ este recunoscut că persoana umană, cu drepturi în societate, abia după ce a fost botezat. De aceea ritualul botezului a fost transferat în planul profan, în procedura emiterii certificatului de naştere. Un act de importanţă majoră pentru acţiunile noastre în plan social.

Ritualul prin care este investit un preot în rolul său, a fost preluat şi de aceste aceste sisteme ce utilizează practici energetice. Dar dacă evaluăm cu bunul simţ, vedem că certificatul de naştere are putere în relaţii sociale, iar investirea ca preot, tot în relaţiile sociale are efect. Omul/preot rămâne tot aşa cum a fost, nu capătă nici un fel de puteri speciale şi supranaturale, după ritual. În munca sa, calitatea sa de om este cea care determină calitatea muncii sale, doar că o anumită structura îl sprijină. Puterea strict preoţească, este a structurii nu vine neapărat din interiorul său. Şi se spune că preotul lucrează cu puterea lui Dumnezeu. Noi toţi, în tot ce facem lucrăm cu puterea lui Dumnezeu. Dar preotul mai lucrează şi cu puterea Supraconştientului colectiv, care este o forţă concretă în grupul pe care îl reprezintă.

Infomaţii detailate despre Supraconştient dau în cartea pe care am scris-o CUM E SĂ FII PE LOCUL ŞI PE TREABA TA - Perspectiva energetică în AFIRMAREA DE SINE. Forţa Supraconştientului este mare, dar depinde de fiecare dintre noi cum îşi cucereşte propriul loc în acest spaţiu spiritual. Iar luarea în posesiune a propriei poziţii se face prin activarea competenţelor interne, prin asumarea responsabilităţii şi activarea autorităţii interne.

Revin la „iniţieri”.
Vine un aşa zis „maestru”, îţi pune mâinile pe cap şi îţi spune că eşti competent, instant şi subit, fără să mai trebuiască să faci ceva. În acel moment, e posibil ca partea infantilă din tine (care, de altfel, este chiar cea deschisă spre acceptarea miracolelor), se conectează la credulitatea infantilă şi speră la activarea unor puteri miraculoase şi supranaturale. Se încheie întâlnirea şi aştepţi să se întâmple ceva. Dar rămâi prostit, că nu se întâmplă nimic deosebit, faţă de ceea ce a fost înainte, dacă nu faci nimic în plus faţă de ceea ce ai făcut înainte.

 În acest sens, toţi care citesc postările mele, care privesc tehnicile pe care le prezint, sunt deja iniţiaţi.
Este de ajuns să dai like pe pagina de FB Perspectiva Energetică, sau să te abonezi la canalul meu de pe Yuo Tobe şi eşti deja iniţiat.

Însă, vorbind pe bune, iniţierea în orice tehnică de vindecare este chiar procesul învăţare efectivă a acestei tehnici.  Ca la şcoală. Este practica cu tine, cu alţii... este descoperirea, pas pas cu pas, a modului de armonizare a tehnicii cu cerinţele şi condiţiile pe care le oferă structura personalităţii umane.

Donna Eden vede energiile şi spune că uneori repară un circuit energetic la cineva şi vede cum în decurs de 5 minute, circuitul revine la forma care a fost înainte. Deci este nevoie de practică pentru a schimba vechile obişnuiţe energetice. Schimarea nu pică din cer.

 Degeaba face cineva un semn asupra ta, oricât de profund ar fi simbolul acela, la următoarea ta mişcare, te scuturi şi îl elimini, mai ales dacă nu înţelegi conştient despre ce este vorba. Liberul tău arbitru stă de pază. Doar dacă alegi să te supui la vibraţiile manipulative ale „maestrului”, ai şansa de a rămâne dependent de el. El îşi va realiza propriile interese prin energiile tale.

Însă dacă vrei autonomie şi libertate, trebuie să munceşti pe cont propriu cu energiile tale, până descoperi formele autentice de expresie ce îţi aparţin personal, care te expromă autentic şi folosesc intereselor tale.

În munca cu energiile nu există reţete fixe.
Cel mult există nişte indicaţii foarte generale prin care putem ajuta mişcare energetică să-şi regăsească drumul natural.
Dar permanent este solicitată atenţia şi evaluarea conştientă. Lucrăm cu forţele conştiente, iar mişcarea acestora oferă dezvăluiri miraculoase în orice moment.

Este nevoie de smerenie pentru a accepta generozitatea vieţii şi de respect faţă de mişcarea creativă ce se întâmplă necondiţionat, pentru că fixarea într-o idee rigidă blochează chiar fluxul creativ al bunăstării.

Am un exemplu concret în acest sens. Tot Donna Eden, prezentând tehnica testului muscular (prin care se verifică compatibilitatea la diverse) vorbeşte despre o persoană care a făcut testul pentru un medicament antialergic. Iniţial, era compatibil cu medicamentul. După două săptămâni nu mai era compatibil. S-a schimbat situaţia.

Deci nu avem de ales, decât să creştem gradul nostru de conştientizare.

Nici un „maestru” nu ştie mai bine decât fiecare dintre noi ce se întâmplă în interiorul nostru, ce avem nevoie şi care este soluţia optimă. Doctorii nu vindecă, ci doar te ajută să găseşti propria cale de vindecare, iar maeştri nu te pot face sfânt, eventual îţi pot da informaţii tehnice, despre metode ce ar merita încercate în scopul dezvoltării personale.

:) Dacă cumva te simţi ameninţat de vreo legătură cu vreun fals maestru şi promisiuni iluzorii, te poţi deconecta de o astfel de situaţie , instant, reconectându-te la tine şi la energiile vieţii tale,  folosind exerciţiul următor 

Succes!

Oxana Covaci - instructor tehnici psihoenergetice



Pentru informaţii suplimentare -E -  mail oxcmai@yahoo.com, 
Tel 0721333929

Sedinţele individuale se pot realiza şi la distanţă, folosind camera web.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu